Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Naturbruksprogrammet: Introduktionsprogram - Ingelstadgymnasiet i Växjö

Utbildare/skola

Ingelstadgymnasiet

Kommun(er)

Växjö

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Naturbruksprogrammet: Introduktionsprogram
- Ingelstadgymnasiet i Växjö

Om Naturbruksprogrammet inriktning Introduktionsprogram vid Ingelstadgymnasiet i Växjö

Saknar du behörighet till gymnasiet kan du läsa Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion hos oss. Vi har Naturbruksprogrammet som är ett yrkesprogram med teoretiska och
praktiska kurser.

Introduktionsprogrammet: lantbruk - Ingelstadsgymnasiet i Växjö

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är för dig som saknar godkända betyg för ett yrkesprogram. Yrkesintroduktionen förbereder dig för Naturbruksprogrammet eller för att komma ut på arbetsmarknaden. Utbildningen som pågår i ett år innehåller både teori och praktik. Dels jobbar du vidare med de kurser från grundskolan som du inte har godkända betyg i men nu i en ny och annorlunda miljö. Du får också prova på en del av de kurser som ingår i Naturbruksprogrammet, t ex Naturbruk.

Programinriktat individuellt val

Detta introduktionsprogram är till för dig som saknar godkänt betyg i matematik eller engelska eller ett annat ämne, dock inte svenska. Du följer Naturbruksprogrammets timplan och tillhör en klass samtidigt som du läser upp det ämne du saknar. Du kan söka Programinriktat individuellt val till båda våra inriktningar, Lantbruk och Djur.
Hos oss varvas teori med praktik. Ibland är du i en vanlig lektionssal och ibland är du ute i djurstallarna eller kör maskiner i skoljordbruket.

En viktig del av Yrkesintroduktionen är praktiken. Du får arbeta i de olika djurstallarna på skolan men också inom skoljordbruket. På skolan har vi en lantraspark, djurhus, svinhus, häststall, fårhus, ladugård med kor och ett skoljordbruk med maskiner för jordbruk, entreprenad och skogsbruk. En del av praktiken kan också vara förlagd på en praktikplats nära skolan.

Som elev på Yrkesintroduktionen följer du en individuellt anpassad studieplan samtidigt som du tillhör en klass med andra elever.

Antagning

Både Programinriktat individuellt val och Yrkesintroduktionen har egna sökkoder som du använder när du ansöker till gymnasiet.
När vi har fått din ansökan bjuder vi hit dig och dina föräldrar för ett möte. Vi träffas för att lära känna varandra och för att kunna upprätta en studieplan som passar dig. Under din studietid här följer vi upp dina studier med målet att du ska bli behörig till fortsatta studier eller förberedd för arbetslivet.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och behörighet

Intresserad av naturbruksprogrammet: Introduktionsprogram i Växjö?

För mer information om utbildningen samt ansökan fyll i en intresseanmälan nedan.