Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

2-årig grundläggande konstutbildning - Gerlesborgsskolan i Stockholm

Utbildare/skola

Gerlesborgsskolan

Kommun(er)

Stockholm

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

2-årig grundläggande konstutbildning
- Gerlesborgsskolan i Stockholm

Om konstutbildningen vid Gerlesborgsskolan i Stockholm

Utbildningen ger en tvåårig förberedande konstutbildning för högskolan inom den konstnärliga yrkesutbildningen eller är en gedigen grund för eget yrkesutövande med tonvikt på teckning och måleri. Undervisningen utgår från det gemensamt sedda, för att ge dig som elev grundläggande kunskaper i klassiskt och samtida konstnärliga förhållningssätt.

I enskild handledning, samtal i ateljegrupp eller öppna samtal diskuterar vi elevarbeten och lösningar på uppgifter. Skolan ser det som viktigt att hålla en bred idédiskussion levande kring kulturformer och möjliga förhållningssätt i samtiden.

2-årig grundläggande konstutbildning vid Gerlesborgsskolan i Stockholm

Målet med konstutbildningen vid Gerlesborgsskolan i Stockholm

Avsikten är att utveckla elevens individuella seende att visuellt bearbeta intryck och idéer. I undervisningen ingår som en naturlig del teoretiska inslag i seminarieform eller som föreläsningar kring olika teman t.ex. konsthistoria- teori, samtidsorientering mm.

Skolan har en digital verkstad för bild och videohantering. Alla lärare är yrkesverksamma konstnärer och representerar skilda konstnärliga synsätt och metoder, detta för att ge dig som elev en mångfacetterad referensmöjlighet i undervisningen.

Ansökan och behörighet

Intresserad av konstutbildningen i Stockholm?

För mer information om utbildningen samt ansökan fyll i en intresseanmälan nedan.