Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Lär dig att leva här & nu! i mindfulness, Hässleholm

Utbildningspresentation

Lär dig att leva här & nu! i mindfulness
Hässleholm

Välkommen till en helgkurs där du kommer att få möjligheten att lära dig att leva här och nu. Då sanningen om våra liv finns här och nu. Det är i nuet vår fulla potential finns. Krav, vanor och livsmönster gör att vi inte är i kontakt med oss själva, det orsakar stress, spänningar och ohälsa.

Kursen ger dig en möjlighet att bli mer medveten om dig själv för att bättre kunna hantera stress i vardag och i arbete på ett konstruktivt sätt samt ge en fördjupad självkännedom. Under kursen kommer vi att praktisera både stilla och rörliga meditationer såväl som kropps och andningsmedvetenhet. Att meditera är att påminna sig om att livet är glädje och lust. Kursen vänder sig till både dig som inte har någon erfarenhet och till dig som har prövat på meditation tidigare.

Lär dig leva här & nu!

Varför behöver vi mindfulness (medveten närvaro?)

Trots en snabb utveckling och kraftig förbättring av den materiella välfärden under de senaste decennierna, så mår vi sämre och sämre och lidandet ökar kraftigt i stora delar av västvärlden. Orsakerna till detta förhållande är komplexa och har många orsaker. Under mina år i arbetet med människor som ha mått dåligt, så har jag sett att det största orsaken till detta lidande är ofta personens livsmönster, som innebär, att dessa sitter fast i sina tankar om hur livet bör vara samt att dessa är försjunken i det förflutna eller oroar sig för framtiden det går i en cirkel.. Det som har hänt kan vi inte påverka, vi kan bara förhålla oss till det på olika sätt. Att acceptera det som hänt är ett funktionellt sätt att hantera tillvaron. Att vi lär oss att acceptera verkligheten som den är, oavsett om vi tycker om det som har hänt eller inte, eftersom vi inte längre kan påverka det. När det gäller framtiden så kan vi bara påverka den genom att agera och vara medveten i nuet, detta innebär att om vi oroar oss i nuet, så blir hela vår framtid orolig. Om vi inte ser och accepterar verkligheten som den är här och nu, blir det omöjligt att påverka den.

När vi tillämpar medveten närvaro i nuet och acceptans blir vi mer observatörer och aktörer än offer för den verklighet vi möter. Genom att ha en accepterande grund inställning inom oss blir vi mer öppna och flexibla och kan lättare hitta lösningar på våra "problem". Vårt agerande bör i så fall vara i enlighet med våra inre önskningar och vår inre sanning här och nu.

Avsikten och syftet med den här kursen är att erbjuda dig redskap med vars hjälp du kan börja lära dig själv och andra att leva mer medvetet i nuet, då nuet är den enda del av livet som du kan påverka. Jag vill även öka din medvetenhet om vad som pågår i dig och i din omvärld. Genom medveten träning kan du, istället för att reagera utifrån ditt "gamla" livsmönster i olika situationer, börja agera i nuet med en högre grad av valfrihet och flexibilitet än tidigare, då sanningen om ditt liv finns här och nu.

Ansökan och behörighet

Ansökan:

För mer information om utbildningen samt ansökan fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursledare: Kjell Haglund och Anncharlott Magnusson

När: Helgkurs den 20-22 Januari 2012
Tid: 20/1. kl.18.00-22/1. kl.15.00
Plats: Hässleholm Bjärnum kursgård

Pris: 1.800 kr om du går för din egen skull. Inklusive kost & logi
Det går bra att dela upp betalningen.
http://www.facebook.com/event.php?eid=184917211599878#!/event.php?eid=305889852769084

För mer information fyll i en intresseanmälan nedan.